Translate

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ποιος ήταν ο πραγματικός Ιησούς;

 



Ο γιος του Θεού ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας, ο οποίος αργότερα έκανε θαύματα, πριν εξαλειφθεί από την ιστορία, σύμφωνα με την θεωρία του ντοκιμαντέρ της Amazon, «Βible Conspiracies».

Όπως ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ, ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος μπορεί να είναι το αληθινό πρόσωπο πίσω από τις ιστορίες της Βίβλου.

«Υπάρχει στην πραγματικότητα, ένας άνθρωπος που τα ίχνη του μπορούν να βρεθούν, αφού η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαλείψει από την ιστορία. Το όνομά του είναι Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3 π.Χ. ή 4 π.Χ. στα Τύανα της Καππαδοκίας», αναφέρει το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με την βρετανική Express.

«Γρήγορα έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και ασπάστηκε την αποχή από τις ηδονές της σάρκας και του κρασιού. Δεν φορούσε υποδήματα και είχε αφήσει τόσο τα μαλλιά του μακριά, όπως και γένια. Σύντομα οι διδασκαλίες του, τον ανέδειξαν ως αναμορφωτή και ως κατοικία είχε το ιερό του Ασκληπιού», αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.

Τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται εξηγούν πως ο Απολλώνιος απέκτησε ακολούθους καθώς κήρυττε, αλλά και πως πραγματοποιούσε θαύματα. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι ανέστησε νεκρούς και μιλούσε για πράγματα που ήταν έξω και πέρα από την ανθρώπινη νόηση.

Στη συνέχεια, το Bible Conspiracies λέει ότι η φήμη του Απολλώνιου εξαπλώθηκε, αλλά ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αυρηλιανός, που τον θεωρούσε επικίνδυνο, αποφάσισε να τον διώξει καταστρέφοντας ναούς αλλά και αγάλματα προς τιμήν του.

«Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Απολλώνιος όντως υπήρξε» καταλήγει το ντοκιμαντέρ, το οποίο ωστόσο - όπως μαρτυρά και ο τίτλος του - ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας.

Huffington Post

ΣΧΟΛΙΟ: Το ντοκιμαντέρ είναι του 2016 αλλά η είδηση έσκασε το 2019 και μεταδόθηκε από ξένα αλλά και ελληνικά πρακτορεία. Αν και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα σημαντικό βήμα. Για το θέμα αναγκάστηκε να εκδώσει μια οξεία (προφανώς) ανακοίνωση και η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς η οποία με έκδηλη δυσαρέσκεια καταλήγει:

«Ο Χριστός δεν μπορεί, ούτε να συγκριθεί, πολλώ δε μάλλον να ταυτιστεί, με διάφορα ανθρώπινα πρόσωπα, όσο αξιόλογα και αν υπήρξαν. Είναι ο σαρκωθείς Θεός, ο Οποίος έγινε άνθρωπος για τη σωτηρία του κόσμου. Κάθε προσπάθεια σύγκρισης και ταύτισης με οποιοδήποτε άνθρωπο έπεσε στο κενό. Επίσης η προσπάθεια κάποιων σούπερ ελλήνων να θέλουν το Χριστό, σώνει και καλά, Έλληνα αποτελεί, πέρα από ματαιοπονία, θεολογικό ατόπημα, διότι ο Χριστός δεν ανήκει σε κανέναν λαό, δεν ήρθε αποκλειστικά για κάποιον λαό, αλλά ανήκει σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, ήρθε να σώσει παγγενή τον Αδάμ.»

Κατ’ αρχάς το ντοκιμαντέρ δεν είναι ελληνική παραγωγή, οπότε τα περί «σούπερ Ελλήνων» συνιστούν σόφισμα και παραποίηση των γεγονότων. Περαιτέρω, το δήθεν επιχείρημα ότι ο Χριστός δεν ανήκει σε κανέναν λαό αντιστρέφεται εύκολα καθώς η προσπάθεια κάποιων «σούπερ χριστιανών» να θέλουν τον Χριστό, σώνει και καλά, άνευ εθνικότητας, αποτελεί πέρα από ματαιοπονία, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ατόπημα, διότι ο Χριστός, ως υποτίθεται ιστορικό πρόσωπο, δεν έπεσε από τον ουρανό ούτε φύτρωσε απ’ το χώμα. Όπως κάθε ιστορικό πρόσωπο, έτσι και αυτός είχε γονείς, όνομα, γλώσσα και καταγωγή. Και η εξακρίβωση αυτών δεν συνιστά σε καμμία περίπτωση ματαιοπονία για την ιστορική επιστήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish δεν γίνονται δεκτά.