Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Απολογητών συνέχεια

Το 2014 ένας Χριστιανός απολογητής έγραψε μια σειρά άρθρων για να υπερασπιστεί την αλήθεια της πίστεώς του, τα οποία μάλιστα ονόμασε «Συνωμοσία κατά των Αρχαίων Ελλήνων (!) και του Χριστιανισμού». Όπως έχει επισημανθεί σε παλαιότερη ανάρτηση η αξιοπιστία αυτών των ατόμων είναι απλά μηδενική. Αν και κανονικά δεν αξίζει τον κόπο η περαιτέρω ενασχόληση μαζί τους, για τον συγκεκριμένο πρέπει να γίνει ένα σύντομο σχόλιο.

Ο λόγος είναι ότι στο 7ο μέρος της «εργασίας» του, στο οποίο ασχολείται με τον Απολλώνιο (προσπαθώντας φυσικά να αποδείξει ότι επρόκειτο για μυθικό πρόσωπο), έχει χρησιμοποιήσει στοιχεία από το παρόν ιστολόγιο ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΗΓΗ. Διότι βεβαίως ο σκοπός του, όπως και κάθε απολογητή, δεν είναι να διαφωτίσει αλλά να συσκοτίσει. Και ως γνωστόν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ως προς το περιεχόμενο, το πιο χαριτωμένο στην ανάρτησή του είναι το παρακάτω:
Οι «μεταγενέστεροι νεοπαγανιστές» βεβαίως δεν είναι παρά ο γράφων ο οποίος απεκάλυψε την λαθροχειρία του Ανώνυμου Κακολογητή (βλέπε παραπάνω) αναφορικά με τον Κολοσσό. Ο εν λόγω απολογητής όμως όχι μόνον επιμένει σ’ αυτήν την ανοησία, αλλά προσπαθεί να «βγει» και από πάνω.

Πραγματικά ο φανατισμός και η θρησκοληψία είναι από τα χειρότερα σφάλματα στα οποία μπορεί να υποπέσει κάποιος που θέλει να προσεγγίσει το θείο. Οι απολογητές είναι δύο φορές πιο θλιβεροί, διότι αφ’ ενός έχουν βάλει στην θέση του θεού την θρησκεία, ενώ αφ’ ετέρου δεν το συνειδητοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish δεν γίνονται δεκτά.