Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Εσωτερική ενέργεια
Με την χρήση της εσωτερικής ενέργειας να ρέει από την θεία πηγή, τα πάντα είναι δυνατά. Ωστόσο, ο ανθρώπινος νους έχει προστατευτικούς φραγμούς που αποτρέπουν περιστασιακή πρόσβαση σ’ αυτή την δύναμη. Αυτό είναι καλό διότι χωρίς αυτούς, ο κόσμος θα είχε μάλλον καταστραφεί πριν από καιρό.

Οι μάγοι μπορούν να ξεγελούν το μυαλό τους να παρακάμπτει αυτούς τους φραγμούς, χρησιμοποιώντας πανάρχαιες και δοκιμασμένες τελετουργικές τεχνικές, έτσι ώστε ένα πολύ μικρό κομμάτι εσωτερικής ενέργειας να απελευθερωθεί από το Αφανές. Ένα μικρό κομμάτι, όμως είναι αρκετό για να κάνει θαύματα. Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να ελευθερώσει αυτή την ενέργεια κατά βούληση θα ήταν παντοδύναμος, ένας ενσαρκωμένος Θεός. Μερικοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν ένας τέτοιος άνθρωπος – ένας μάγος με μεγάλες ικανότητες που χρησιμοποιούσε τα χαρίσματά του για θεραπείες.

Ο Ιησούς δεν είναι ο μόνος που έχει καταγραφεί στην αρχαία ιστορία να θεραπεύει ασθενείς και να ανασταίνει τους νεκρούς. Το ίδιο λέγεται για παράδειγμα για τον σοφό Απολλώνιο Τυανέα. Ωστόσο, επειδή οι χριστιανικές εκκλησίες αναγνωρίζουν τα θαύματα του Ιησού και απορρίπτουν εκείνα του Απολλωνίου, ο Ιησούς αποκαλείται θείος, ενώ ο Απολλώνιος είναι γνωστός μόνον ως μάγος. Οι πράξεις πολλών τέτοιων μάγων έχουν καταγραφεί από τους αρχαίους χρονικογράφους.

Serpent of Wisdom, σελ. 244-245

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish δεν γίνονται δεκτά.