Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Σακκέτου μαγειρέματα
Στην σελίδα του χριστιανού συγγραφέα Άγγελου Σακκέτου αναφορικά με τις ιστορικές μαρτυρίες για τον Ιησού, διαβάζουμε το εξής:
«Ο Φιλόστρατος (3ος αιώνας μ.Χ.) συγκρίνει τον Ιησού με τον Απολλώνιο Τυανέα, όμως δεν αμφισβήτησε την ιστορικότητά του.»

Το ερώτημα φυσικά είναι: Πού συγκρίνει ο Φιλόστρατος τον Απολλώνιο με τον Ιησού; Απάντηση: Πουθενά. Ο Φιλόστρατος δεν έχει την παραμικρή νύξη για τον Ιησού ή τους χριστιανούς. Επομένως είτε ο Σακκέτος δεν έχει διαβάσει καν Φιλόστρατο και αναπαράγει το μαγείρεμα κάποιου άλλου, είτε το μαγείρεμα ανήκει στον ίδιο.

Οι υπόλοιπες δήθεν μαρτυρίες για τον Ιησού έχουν πλήρως αντικρουστεί και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού. Είναι όμως σαφές ότι το μαγείρεμα δεν είναι προνόμιο των απολογητών αλλά το βρίσκεις και στους επωνύμους συγγραφείς οι οποίοι θέλουν να θεωρούνται αξιόπιστοι.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
: Ο Σακκέτος ενημέρωσε την σελίδα του αποδίδοντας τον ανωτέρω ισχυρισμό στον συγγραφέα Σπύρο Φίλο, συνεπώς το μαγείρεμα ίσως δεν είναι δικό του. Αν όμως έχει διαβάσει Φιλόστρατο τότε το αναπαράγει εν γνώσει του.

1 σχόλιο:

Σχόλια με greeklish δεν γίνονται δεκτά.